Wesselényi strand látogathatóságának fejlesztése-Strandfejlesztés 2021.

Projekt címe:

Wesselényi strand látogathatóságának fejlesztése

Projekt azonosító száma:

STR-2021--054

Kedvezményezett neve:

Balatonalmádi Város Önkormányzata

„Balatonalmádi Városi Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-hez 2021. december 16-án a Wesselényi strand látogathatóságának fejlesztésére nettó 30 000 000 Ft + áfa, összegben, 100 %-os támogatás intenzitás mellett.

Megvalósítási helyszín: 8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6.; 2295/5 hrsz. Wesselényi strand.

A 2022. február 21.-i keltezésű Támogatói okirat alapján Balatonalmádi Városi Önkormányzata támogatásban részesült.

A pályázat keretében támogatott fejlesztések nettó 30 millió Ft összegben:

  • elsősegélynyújtó helyiség felújítása
  • kültéri zuhanyzók felújítása,
  • mosdók téliesítése,
  • akadálymentes műszaki megoldások
  • tematikus játszóelemek
  • a Bejárható Magyarországhoz csatlakozva napelemes elektromos kerékpár töltési lehetőség kialakítása
  • kötelező nyilvánosság

Az akadálymentesítés keretében a főépületen belül vezetősávot alakítottunk ki, a bejáró lépcsők esetében az első és utolsó fellépőkre csúszásgátló szalag került fel, a beltéri helyiségekben és a kültéri részeken az akadálymentességet biztosító irányító táblák kerültek elhelyezésre. Az akadálymentes wc-kben vészjelző rendszert alakítottunk ki. Hangostérkép lejátszókat szereztünk be hangostérképpel együtt, melyeket a főbejáratnál kölcsönözhetnek majd. A vízbejutás javítása érdekében a homokos partrészen a vízbejutást segítő, az előírásoknak megfelelő egyoldali korláttal rámpát telepítettünk.

A két korábban használaton kívüli akadálymentes vizesblokkot és az elsősegélynyújtó helyiséget teljesen felújítottuk. Az elsősegélynyújtó helyiségben az akadálymentes bejutás érdekében, a korábbi szűk ajtót az előírásoknak megfelelő 1 m széles nyílászáróra cseréltük. A kültéri zuhanyzókat a balesetveszélyes 10 cm magas közbefutó betonpadkás burkolat elbontásával elérhetővé tettük a teljesen sík felület megteremtésével a mozgásukban korlátozottak számára.

A Bejárható Magyarországhoz való kapcsolódás keretében 3 x 6, azaz 18 férőhelyes kajakok, kenuk és sup-ok zárható, egyedi tárolását lehetővé tevő egyedi gyártású építményt telepítettünk. További kapcsolódási pontként szezonon kívül is rendelkezésre álló szigetszerű e-kerékpáros/e-roller töltőt is telepítettünk.

A jelen strandi fejlesztés keretében létrehozott interaktív tematikus játszóterülettel fokoztuk az élményszerzés komplexitását. A telepített játszóelemek: labirintus, interaktív vizes játék, interaktív homok markoló, napvitorlák.”

Kötelező nyilvánosság tábla

menü