SAJTÓKÖZLEMÉNY

A projekt címe: Aktív sportos strandélet infrastrukturális feltételeinek fejlesztése a balatonalmádi Wesselényi strandon

A kedvezményezett neve: Balatonalmádi Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00002

A szerződött támogatás összege: 150 138 778 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 82,07 %

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Aktív sportos strandélet infrastrukturális feltételeinek fejlesztése a balatonalmádi Wesselényi strandon címmel a TOP-1.2.1-15 kódszámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően a balatonalmádi Wesselényi strand szolgáltatási színvonal emelkedése valósulhat meg.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt átfogó célja Balatonalmádi fürdővárosi rangjának emelése, ezáltal turisztikai-idegenforgalmi térségi szerepkörének megerősítése.

A strand nyugati felében a terület teljes újragondolása történt meg. A Wesselényi strand területén megvalósítandó új vonzerőt növelő beruházás keretében az alábbi turisztikai attrakciók kialakítása kerül kivitelezésre:

  • három pályás vízi csúszda
  • palánkkal határolt homokos sportpálya szertár épülettel, vizesblokkal
  • vízi színpad, parti bár

A fejlesztési terület nyugati határán épül fel az új, akadálymentesített, napenergiát hasznosító vizes blokk, mely a szomszédos horgászterület felől is megközelíthető lesz, s így szolgálja a horgászok igényeit is.

A fejlesztés koncepciójában formálja át és helyezi új alapokra a Wesselényi strandi fürdőzést, ahol megférnek egymás mellett az eddig megszokott, nyugalomban pihenni vágyó strandolók és az aktív pihenésre vágyók. A beruházás egy speciális, de több korosztályt érintő vendégköri igény kielégítését célozza meg. A turisztikai attrakcióval az aktív időtöltésre, a kulturális szórakozásra, sportolásra vágyóknak szeretne a város többet nyújtani.

A fejlesztés műszaki létesítményeinek további fontos jellemzője, hogy természetes körülmények között, a környezetbe illően, lehetőleg természetes építő elemeket felhasználva, szabályozott módon, standard körülményeket biztosítva hoz létre egységes, új játék és fürdő elemeket. Harmonikusan kombinálja és egységbe foglalja a természetes vízfelületet, a vízpart zöldjét, a sportolásra, szórakozásra alkalmas és a kiszolgáló létesítményeket.

menü