SAJTÓKÖZLEMÉNY

A projekt címe: Balatonalmádi – Vörösberényi-Séd vízrendezése

A kedvezményezett neve: Balatonalmádi Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-VE1-2016-00008

A szerződött támogatás összege: 116 253 053 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): az elszámolható költségek 100%

A munkaterület átadása 2018.08.27-én megtörtént, a projekt 2019. évben megvalósul

Kivitelező: Konstruktor Kft.

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi-Vörösberényi-Séd vízrendezése címmel a TOP-2.1.3-15 kódszámú „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően a Balatonalmádi, Vörösberényi-Séd mederrendezése 1 591 m alsó mederszakaszon elkészül, mely révén a vízkár veszélyeztetettség megszűnik.

A projekt tartalmának bemutatása:

Balatonalmádi, Vörösberényi-Séd mederrendezése régóta megoldásra váró feladat az Önkormányzat számára, mert a rendezetlen meder károkat okoz a szomszédos ingatlanokban és időnként elöntéssel fenyeget. A védendő épületek közt a magántulajdonban lévő ingatlanokon túl gazdasági terület is érintett. A védendő középületek közt szerep a város gimnáziuma, a hozzá kapcsolódó kollégiummal, egy általános iskola, továbbá a városgondnokság egyik telephelye is.

Jelen projekt keretében a Vörösberényi-Séd vízfolyás Balatontól a Veszprémi utat keresztező hídig tartó 1 591 m alsó mederszakasz valósul meg. A szükséges beavatkozások műszaki megoldásai: burkolatok kiépítése, burkolathiányok pótlása, átereszek építése, hordalék visszatartó és eséscsökkentő bukók kialakítása, a Veszprémi úti híd alatt mederburkolat készítése. Kiegészítő tevékenységként helyenként kerítés építés és fasor telepítés is történik.

menü