A Káptalanfüredi Fürdőegyesület azon kevés civil szervezetek közé tartozik, amelynek múltja van.

Az Egyesületet 1937. április 8-án hozták létre a terület akkori villatulajdonosai, akik közül többen később állandó lakosok lettek. Az akkori elnökség („tisztikar”) tagjai között volt dr. Vécsey Kálmán, miniszteri tanácsos, dr. Radványi Viktor apátkanonok, és Polniczky Lipót, győri főispán.

1951-ig működött a fürdőegyesület, majd több, mint három évtizedig nem volt Káptalanfürednek érdekképviselete.

1990. augusztus 25-én „Káptalanfüredi Baráti Kör” néven alakult újjá az érdekképviseleti szervezet, ami 1993. decembere óta a Káptalanfüredi Fürdőegyesület jogutódjaként működik, s ezen a néven Kacskovics Lajos vezetésével.

Az Egyesület legfontosabb céljai: Káptalanfüred természeti adottságainak, értékeinek, hagyományos építészeti elemeinek, arculatának megőrzése az életminőséget javító fejlesztések mellett, a területen lakók összetartozásának erősítése, rendezvények szervezése az ingatlantulajdonosok és a nyaralók igényes szórakoztatására, élmények nyújtására.

Szoros együttműködést, együttgondolkodást szeretnénk kialakítani Balatonalmádi többi városrészével, a város vezetésével Balatonalmádi egészének fejlődése, színvonalas programok létrehozása érdekében.

A Káptalanfüredi Fürdőegyesületnek jelenleg 84 tagja van, a taglétszám folyamatosan bővül, ami nagyon fontos annak érdekében, hogy minél több tulajdonos érdekeit tudjuk képviselni.

A 2022. június 19-i közgyűlés óta az Egyesület új

elnöke Martinné Staszny Éva, (tel: +36205031202, mail:kapfegy.mse@gmail.com),

alelnök Babarczi Jolán (tel:+36209562048, mail: joli.babarczi@gmail.com) A héttagú elnökség kompetenciák szerint osztotta fel az egyesületi feladatokat.

menü