PROJEKT ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

A projekt címe: BALATONALMÁDI MAGYAR–ANGOL TANNYELVŰ GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI ÉPÜLETRÉSZÉNEK ÉPÜLETENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A kedvezményezett neve: Balatonalmádi Város Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-VE1-20016-00001

A szerződött támogatás összege: 142 274 825Ft

A támogatás mértéke (%-ban): az elszámolható költségek 100%

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen megvalósította Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium Kollégiumi épületrészének épületenergetikai korszerűsítése címmel a TOP-3.2.1-15-VE1-20016-00001 kódszámú projektjét. Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívás alapján készült a pályázat, melynek köszönhetően a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium energetikai korszerűsítése valósult meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 142 274 825 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt keretében a Balatonalmádi Magyar-Angol Nyelvű Gimnázium és Kollégium Kollégiumi épületének teljeskörű energetikai korszerűsítése (homlokzati nyílászárócsere; homlokzati hőszigetelés; lapostetők és ferdetetők hőszigetelése; fűtéskorszerűsítés) az épület energiaellátásába megújuló energiaforrás bevonása napelemek telepítése, továbbá az objektum projektarányos akadálymentesítése valósult meg.

A felújítás során a födém és homlokzati hőszigetelés mellett a kazánok és az épület meglévő fűtési rendszereit ellátó kazánházi berendezések komplett cseréje is megtörtént. Az épületrész gépészeti rendszereinek felújítása a használati melegvízellátó rendszer kazánházi részét is érintette.

A projekt keretében 37,5 kW villamosenergia előállítására képes fotovoltaikus rendszer is telepítésre került a kollégiumi épületrészen.

A felújítással érintett Kollégiumi épületrész akadálymentes megközelítése megoldott. Az épületrész korábban mozgáskorlátozottak számára alkalmas vizesblokkal nem rendelkezett, ezért a földszinti szociális helyiségrész átépítésével mozgáskorlátozott vizesblokk (kézmosó, WC és zuhanyozó berendezésekkel) is kialakításra került.

menü