A megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő 150 fős Vörösberényi Nyugdíjas Klub kéthetente szerdán tartja foglalkozásait. Gazdag programjában helyet kapnak a különböző partik: így az évadkezdő lecsó, évadzáró halászlé és karácsony közeledtével a receptcserés sütiparti. Nem maradnak el az évszakonként tervezett gyalogtúrák sem. Majdnem minden hónapra jut egy-egy ünneplés: januárban svédasztalos pótszilveszter, márciusban nőnap, áprilisban férfinap, októberben az idősek napját ünneplik, ekkor adják át a klub kitüntetéseit és decemberben meghitt hangulatú karácsonyi műsort adnak elő az unokákkal együtt. Minden hónap utolsó szerdáján kedves ajándékkal köszöntik a szülinaposokat a zenés rendezvényen. Kedveltek az egészséggel kapcsolatos orvosi előadások, szűrések, jogi, gyámügyi esetek, a népi hagyományokról, utazásokról szóló beszámolók. Jelenleg 47 fő várakozik több éve, hogy a klub tagja lehessen.

Évente jelentős klubtámogatással általában négy belföldi kiránduláson és egy több napos külföldi utazáson vesznek részt a klub tagjai. Baráti kapcsolatot alakított ki a klub a siófoki és a szlovákiai Párkányban az Új évszázad Nyugdíjas Egyesülettel, s évenkénti találkozókkal erősítik, ápolják a kapcsolatot. Elkészült a klub digitális tablója, rendelkezik logóval és van Honlapja is.

A klub adható elismerései: Emlékplakett, Kézfogás emlékérem és a „Közösségért” kitüntetés. Művészeti csoportjai: a Borostyán Népdalkör. Vezetője: Juhász Rebeka karnagy, a Ringató Balaton Néptánccsoport. Oktatója: Kovács Krisztián. Heti rendszerességgel próbálnak, s fellépnek a város, a megye rendezvényein, de külföldön, a testvérvárosokban is sikert aratva növelik a város, a klub hírnevét.

  • Csoportvezetők: Kovács Istvánné és Veleginé Pavelka Gizella
  • A kézműves szakkör vezetője: Zsapka Jánosné Adél.
  • A klub zenésze: Tóth István +36 20 914 2593
  • A klub elnöke: Lencse Sándor +36 30 902 4268
  • E-mail: lencsesandor@vipmail.hu
menü