2019.12.06.

PROJEKTZÁRÓ Sajtóközlemény

A Széchenyi 2020 program keretében ÉPÜLT meg az almádi magocskák óvoda új épülete

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Almádi Magocskák Óvoda új épületének építése címmel a TOP-1.4.1-15 kódszámú „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően Balatonalmádiban megvalósulhatott az új óvoda épület építése. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00004 projekt keretében 593 057 922 Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. Támogatáson felüli önkormányzati önrész összege: 359 241 892 Ft. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

Balatonalmádi Város Önkormányzata az óvodai ellátás biztosítása érdekében az Almádi Magocskák Óvoda intézményt üzemelteti, amely eddig 2 telephelyen, 3 épületben végezte tevékenységét. Napjainkig a két telephelyen 9 csoportban összesen 225 gyermek elhelyezése volt biztosítható.

A projekt keretében a Mogyoró úti tagóvoda területén egy olyan épületegyüttes kialakítása történt meg, amely képes a korábbi három különálló épületben működő csoportszobákat magába foglalni, illetve egy új 20 fős csoportszobával tovább bővíteni a férőhelyek számát. Az új épületben megtörtént a fizikai integráció, amely az intézményi működés megkönnyítésén túl, 245 főre emeli a férőhelyszámot.

A beruházás során elkészült új „L” alakú épület, amely a 10 csoportszoba mellet, 2 db egybenyitható tornaszobát, egy előcsarnokot, egy melegítőkonyhát, öltözőket, mosdókat, gazdasági irodát és elkülönítő helyiség kialakítását foglalja magába.

Az építési beruházás mellett a projekt eszközbeszerzést is tartalmazott. A beszerzésre kerülő eszközök nagyrészt az új csoportszobához és a melegítőkonyhához kapcsolódnak.

A projekt Albóczyné Ábrahám Gabriella és Szabó András vázlattervei alapján, a Delta Mérnöki Iroda Bt. által Bors Bálint építészmérnök tervei alapján készültek.

A kivitelezési munkákat a VeszprémBer Zrt. valósította meg.

menü