Sajtóközlemény

BALATONFÜRED ÉS BALATONALMÁDI

KÖZÖS HELYI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Nagyot változott a magyar munkaerőpiac az elmúlt években. 2010-hez képest a Balatonnál közel harmadára esett vissza a munkát keresők száma. Ma inkább munkaerőhiány van az idegenforgalomban és a kereskedelemben, ami nagyban hátráltatja a térség gazdasági fejlődését. Ezért is nagy segítség, az a vissza nem térítendő 554 millió forint, amit Balatonfüred és Balatonalmádi városa a Veszprém Megyei Kormányhivatallal mint szakmai partnerrel nyert el térségi foglalkoztatási együttműködésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, az úgynevezett TOP keretében.

A TOP-5.1.2-15-VE1-2016-00001 számú Balatonfüred és Balatonalmádi Közös Helyi Foglalkoztatási Együttműködés című projekt célja, hogy a program keretében olyan finanszírozott képzéseket indítson, amelyek kiszolgálják a térség gazdasági szereplőinek igényeit. A létszámbővítést megvalósító cégek bérköltség támogatást kaphatnak, a munkavállalókat pedig lakhatási, utazási juttatással támogatják.

A munkáltatók legfeljebb 8 havi bérköltség támogatást vehetnek igénybe 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett. A munkavállalók számára pedig megtérítheti a munkába járás költségének 100 százalékát a program, amennyiben a munkavállaló tömegközlekedést használ a munkahelye eléréséhez.

Balatonfüred és Balatonalmádi önkormányzata és a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2020-ig tartó Foglalkoztatási Paktumot kötött a pályázatban foglaltak megvalósítása érdekében. Balatonfüreden pedig a Polgármesteri Hivatal épületében megkezdte működését a Paktum Iroda, amely várja a Paktumhoz csatlakozni kívánó munkaadók és munkát vállalni szándékozó álláskeresők érdeklődését, jelentkezését.

A Paktum Iroda elérhetősége: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. telefon:87/581-225, email cím: gajdosattila@balatonfured.com , honlap: www.furedalmadipaktum.hu .

menü