Balatonalmádi Egészségház energetikai korszerűsítése a Széchenyi Plusz (2021-2027) program keretében

Sajtóközlemény

2023. 02. 20.

Balatonalmádi Egészségház energetikai korszerűsítése a Széchenyi Plusz (2021-2027) program keretében

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi Egészségház energetikai korszerűsítése címmel a TOP Plusz 2.1.1-21 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően Balatonalmádiban megvalósulhat az Egészségház energetikai fejlesztése.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-VE1-2022-00031 projekt keretében 111 000 000 Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi Plusz (2021-2027) program keretében.
Balatonalmádi Város Önkormányzata jelen projektjének keretében a Balatonalmádi Egészségház energetikai korszerűsítését kívánja elvégezni a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Kft-vel.
A felújítás során az energia hatékonyságon túl cél az egészséges belső klíma, az optimális ellátási élmény biztosítása, a betegek, a személyzet és a látogatók számára.
A fejlesztés során megvalósítandó tevékenységek hozzájárulnak az intézmények primerenergia-fogyasztásának, valamint az épület ÜHG-kibocsátásának csökkentéséhez.
A projekt hozzájárul a TOP Plusz 2.1.1-21 pályázati kiírás alapvető céljainak megvalósításához, vagyis az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozásához a végfelhasználás területén. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez, ezzel pedig az ország nemzetközi kötelezettségvállalásainak teljesítéséhez.
A fejlesztés megvalósítása esetén a Balatonalmádi Egészségház épülete meg fog felelni a jelenleg érvényes, közel nulla követelményszintnek. A fejlesztés eredményeként kiváltásra kerül a fosszilis eredetű fűtési rendszer, illetve jelentősen csökken az épület villamos energia felhasználása is.

A projekt tervezett fizikai befejezése: 2025. április 30.

menü