1. Sajtóközlemény

A SZÉCHENYI 2020 PROGRAM KERETÉBEN VALÓSUL MEG BALATONALMÁDI ÖT CSOPORTOS BÖLCSŐDÉJE

  1. 07.01.

Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi öt csoportos bölcsőde kialakítása címmel a TOP-1.4.1-19 kódszámú „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően Balatonalmádiban megvalósulhat a bölcsőde kialakítása. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00020 projekt keretében 549 999 990 Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Strukturális és Beruházási Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2021. szeptember 30.

A projekt megvalósítása során bölcsődei szolgáltatás bevezetésével új bölcsődei férőhelyeket teremtünk, melynek segítségével növekedhet a gyermekvállalók foglalkoztathatósága.

Az önkormányzat a projekt keretében létrehozandó bölcsődét az Almádi Magocskák Óvoda intézményének többcélú intézménnyé történő átszervezése révén kívánja működtetni.

Balatonalmádi Város Önkormányzata a fejlesztés eredményeként a korábban óvodának helyt adó Bajcsy-Zsilinszky út 29-31. szám alatti két épület – a Kánya villa és a mellette található lapos tetős épület – átalakításával valósítja meg a bölcsődei ellátást. A TOP-1.4.1-19 támogatásból 66 fő ellátására lehetőséget adó, 3×14 és 2×12 férőhelyes csoportokat alakítunk ki a Györgyi Dénes Általános Iskolával szemben.

A projekt része az épületek átalakítása, felújítása mellett a projekthez kapcsolódó elvárt akadálymentesítés, az energiahatékonysági szempontok érvényesítése a napelemes rendszer kialakításával, a játszóudvar felújítása.

Az építési beruházás mellett a projekt eszközbeszerzést is tartalmaz. A beszerzésre kerülő eszközök a csoportszobákhoz és a játszóudvarhoz kapcsolódnak.

Sajtokozlemeny_ESBA_bolcsi

2. Alapkőletétel

Meghívó

Szórólap

3. Ünnepélyes Átadó

Meghívó

4. Elkészült beruházás

Eredménykommunikációs kiadvány Eredménykommunikációs kiadvány 2.

menü