A Paktum Iroda tájékoztatója Bán Lászlótól

Jó eredményeket ért el a foglalkoztatási paktum

A foglalkoztatásban jelentkező gondok, kihívások kezelését célzó Balatonfüred-Balatonalmádi közös helyi foglalkoztatási együttműködési projekt, rövid nevén a Paktum két éve fut. Célja, hogy a térségben a munkaadók és a munkavállalók könnyebben egymásra találjanak, így minél többen kerüljenek vissza a munkaerőpiacra. A Paktum szervezésében október végén külön rendezvény foglalkozott a vállalkozásfejlesztéssel, a céges kommunikációval és a munkaerő megtartással, a közönség soraiba elsősorban helyi vállalkozókat vártak. Hári Lenke Balatonfüred alpolgármestere a rendezvényen úgy fogalmazott:

– Nagy öröm, hogy ma ennek a projektnek a sikeres működéséről számolhatunk be. Mind a balatonfüredi, mind a balatonalmádi járásban magas a Paktum keretében álláshoz jutottak száma, valamint a Paktum keretében a munkaerő piaci programunkban résztvevők száma.

A 2017-ben indult Paktumról pozitív visszajelzések érkeztek, sokan ezen keresztül találták meg új munkahelyüket, mondta a Balatonfüredi Naplónak Gajdos Attila projektmenedzser.

– A Paktum sikeren működik, ezt visszakapjuk a számokból is, ugyanis az előre megtervezett indikátorszámokat már idén őszre majdhogynem elértük. Ezzel párhuzamosan a pénzügyi kifizetések is haladnak, gyakorlatilag 70-75%-on áll a projekt előrehaladása pénzügyileg. Szakmailag ennél magasabb szinten állunk, a tervezett létszámnak a 90%-át elértük. Van olyan munkaadón a rendszerben, aki többször és több alkalmazottat vett fel a Paktumon keresztül. A sikerekben kiemelkedő szerepe van a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak, a Balatonfüredi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának, és a Balatonalmádi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának.

Bán László

menü