Népszámlálással kapcsolatos tudnivalók

Szeptember utolsó napjaiban kézbesített postai felkérő levél tartalmazza azt 12 jegyű egyedi belépési kódot, amellyel a kérdőívkitöltő felületre lehet belépni, majd önállóan kitölteni a népszámlás kérdőívét.

Őrizze meg a felkérő levelet, mert a kitöltéshez szüksége lesz rá!

Az egyedi belépési kódot a szeptember utolsó napjaiban kézbesített postai felkérőlevél tartalmazza. Ha nem találja, az egyedi belépési kódot, akkor a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon tud újat igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adnia:

- az e-mail címét, amelyre a kód meg fog érkezni,
- azt a lakcímet, amelyre vonatkozóan a kérdőívkitöltés történik

Amennyiben valamely adatszolgáltató egyáltalán nem kapott nem kapott felkérő levelet, akkor belépési kód igényelhető. Az igénylés elérhető a népszámlálási honlap Tudnivaló menüpontjában, mind az „Amit a kitöltésről tudni kell” rész 5. pontjából (https://nepszamlalas2022.hu/amit-a-kerdoiv-kitolteserol-tudni-kell), mind a „Gyakran ismételt kérdések” részből (https://nepszamlalas2022.hu/leggyakoribb-kerdesek).

Mit tegyen, ha elakad az önkitöltés közben?

A kérdőív kitöltése közben a kérdés mellett megjelenő információ tartalmaz útmutatást a válaszadáshoz, továbbá bármikor elérhető a teljes Kitöltési útmutató is. Amennyiben nem találná a választ kérdésére, úgy keresse a KSH-t bizalommal ingyenesen hívható zöldszámon (06-80-080-143) vagy a kapcsolat@nepszamlalas2022.hu e-mail címen.


Október 1-jétől lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet

2022. október 1-jén 0 órakor elindult a nép- és lakásszámlálás, a KSH által tízévente lebonyolított legnagyobb statisztikai adatgyűjtés. Az egész országban egyidőben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről.

Október 1. és 16. között mindenki önállóan töltheti ki a népszámlálási kérdőívet a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, a postán megkapott felkérőlevélben található belépési kód segítségével. Amennyiben valaki nem találja a belépési kódot tartalmazó felkérőlevelet, az Ügyfélkapun keresztül tud új belépési kódot igényelni.

Mindenki, aki október 1. és 16. között online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez a kérdőív beküldésekor regisztrálni kell a nyereményjátékra. A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

menü