2021. augusztus 28. 20:30
káptalanfüred
kultúra
strandmozi

Balatoni Strandmozi Káptalanfüreden

Egy igazi sikertörténet, amely még csak most kezdődött el, de sok örömet hoz majd az itt nyaralóknak és az Almádi polgároknak.

Július közepén érkezett a megkeresés. Két fiatal, akik már hosszú évek óta Káptalanfüreden töltik a nyári hónapokat, egy strandmozi ötletével keresték meg Balatonalmádi városát.

A szabadtéri mozi Győrben már nagy sikernek örvend. Kertics Dia az egyik szervező erről így nyilatkozott: „Tavaly a Győri Filmnapok rendezvénysorozat keretében a mozgókép szerelmeseit igazi csemegékkel, kultfilmekkel és koncertekkel “kényeztettük” három ismert és népszerű városi helyszínen. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy Győr városa idén másodszorra is felkért bennünket a Győri Filmnapok elnevezésű ingyenes programsorozat megszervezésére.”

Az ötlet tehát működik. Polgármester úr éppen szabadságát töltötte, hát felhívtuk, hogy mit gondol a káptalanfüredi kertmoziról. Megszakította szabadságát, és három nap múlva már ott tárgyaltak a szervezők a polgármesteri hivatalban. Agg Z. Tamás, a városgondnokság vezetője is azonnal felkarolta az ötletet, és részt vett a tárgyaláson.

Polgármester úr kérésére három nap múlva rendkívüli ülést tartott a Pénzügyi és Gazdasági bizottság. A kertmozit a képviselők egyöntetűen megszavazták, és máris indulhatott a próbaüzem.

Augusztus folyamán három filmmel debütált a Balatoni Strandmozi a Káptalanfüredi Kis strandon. A Macskafogó, a Rossz Versek és a Zöld Könyv nagy sikert aratott. Jól vizsgázott a strand, a plédek, a párnák, és állítólag a pattogatott kukorica sóssága is elnyerte a vendégek tetszését.

Jövőre tehát teljes üzemmel érkezik a Balatoni Strandmozi Káptalanfüredre.

Köszönjük a szervezők – Kertics Dia és Horváth Gábor – munkáját. Polgármester úr, Agg Z. Tamás és a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság gyors és hatékony intézkedését. És persze minden filmbarát lelkesedését és részvételét.

Találkozunk júniusban!

Képek: Balatoni Strandmozi Facebook oldal

menü