2022. szeptember 13. 13:01

ENERGIAÜGYI TÁJÉKOZTATÁS

Az energiaválság komoly nehézséget okoz mindannyiunk számára. A legfontosabb kérdések egyike ma az, hogy mivel és mennyiért fűthetőek Balatonalmádi közintézményei, hogyan biztosítható a közvilágítás városunkban.

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, valamint a Hivatal munkatársai már július óta számolnak, egyeztetnek, döntéseket készítenek elő, hogy ebben a kiszámíthatatlan és kiszolgáltatott helyzetben is biztosítani lehessen a közszolgáltatásokat Balatonalmádiban. Az önkormányzati intézmények és cégek vezetőivel kéthetente személyes egyeztetés zajlik annak érdekében, hogy az előállott nehézségekkel együtt lehessen megküzdeni.

Minden intézményvezető és cégvezető arra törekszik, hogy 15%-os energia-megtakarítás elérhető legyen az általa vezetett területen.

A 2022. évi költségvetésben (Önkormányzat, a Közös Önkormányzati Hivatal, a Balatonalmádi Városgondnokság, a Magocskák Óvoda és Bölcsőde, valamint a Gondos Panni Család- és Gyermekjóléti Központ és Szociális Szolgálat részére) gáz és áramszolgáltatásra előzetesen összesen 97,8 millió forintot biztosított az önkormányzat, de az energiaárak emelkedése miatt további 88,7 millió forint biztosítása szükséges az idei évre.
A tavasz óta folytatott takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően az előre nem tervezett közel 88,7 millió forint extra rezsiköltségek fedezete biztosítható további szigorú és takarékos gazdálkodás mellett.

2023-ban az a cél, hogy elsődlegesen a jogszabályban rögzített helyi közszolgáltatásokat biztosítani tudja a város, az önkormányzati munkahelyeket megőrizzük, működjön a bölcsőde, az óvoda, biztosítani lehessen a közétkeztetést, szociális intézményünk el tudja látni feladatait, a rendelőintézetben folyó munka zavartalanul biztosítható legyen.
Ezen feladatok ellátása érdekében minden szükséges intézkedést az Önkormányzat és a Hivatal legjobb tudása és szándéka szerint kellő időben meg fogja tenni.

menü