Koronavírus – Tanácsok kutyatartóknak

Veszélyhelyzet, korlátozások, elmaradó rendezvények – mind a megelőzést szolgálják, hisz hazánkban még nem beszélhetünk olyan riasztó számokról, mint Olaszországban. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, be kell tartsuk a rendeleteket, és nyugodtnak, fegyelmezettnek kell maradnunk. Jó azonban, ha józanésszel végiggondoljuk a helyzetünket, és felkészülünk minden eshetőségre. Különösen fontos ez gazdiként!

A kutyabaráthelyek.hu tanácsai a koronavírus helyzet idejére:

A koronavírus okán változtatnunk kell a hétköznapi rutinjainkon saját- és családunk védelme érdekében❗️Kedvencünknek most is szüksége van a sétára, de jó, ha néhány fontos dolgot szem előtt tartunk!

🐾 Kerüld el azokat a területeket, ahol sokan vannak!

🐾 Keresd az olyan időpontokat, amikor kevesen vannak az utcán, futtatón!

🐾 Ha teheted, menj ki inkább a természetbe kedvenceddel, ahol kevesen járnak! (Figyelj a korlátozásokra, esetleges tiltásokra az útvonal kiválasztásakor!)

🐾 Ahol tudsz, tarts legalább 2 méter távolságot másoktól!

🐾 A csoportos sétákat, kirándulásokat, túrákat halaszd el!

🐾 A „bandázásokat” is kerüld a sétán, a futtatón!

🐾 Jobb, ha a csoportos kutyaiskolai órákat, edzéseket is elhalasztod! Ha sportolnál valamit kutyáddal, válaszd most az olyan sportokat, amit egyedül végezhetsz vele, például a futást.

🐾 Kivételesen ne engedd másnak, hogy megsimogassa kedvenced! El nem kaphatja a vírust, viszont a bundáján hordozhatja azt!

🐾 Ha van, vidd magaddal a kézfertőtlenítőd! Hazaérve ne feledkezz meg az alapos kézmosásról!

🐾 A feltétlenül szükségesen felül ne menj sehova, maradj otthon!

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Forrás: kutyabarathelyek.hu