Polgármester jelöltek

Polgármester jelöltek

————————————————————————————————————————————–

Dér András
Független polgármester jelölt

Igen Tisztelt Választók!

48 éves vagyok, az ELTE TFK művelődésszervező szakán végeztem. 30 éve figyelem a helyi közéletet, a legutóbbi ciklusban pártoktól független képviselő voltam az Önök jóvoltából a testületben és a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságban. Valamennyi testületi és bizottsági ülésen részt vettem.

Az elmúlt évek bebizonyították számomra, hogy kellő odafigyeléssel, jó gazda módjára lehetne városunkat működtetni. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy először és utoljára részt kívánok venni a polgármester választáson. 3 dolog vezérel: alázat, rend, átláthatóság. Mindenekelőtt a lakossággal történő kapcsolattartásban szeretnék változást: évente májusban és novemberben közmeghallgatást, helyi tv közvetítés a testületi ülésekről, ügydöntő lakossági fórum tartása (pl. a focipálya hasznosítása ügyében, ahol a jelenlévők többségi véleménye jelenne meg előterjesztésemben), szombati fogadóórák.

5 évre tervezve a költségvetési számokat ismerve megválasztásom esetén a következőket szeretném megvalósítani: bölcsődét a Bajcsy és Ady utcába. Az útfelújítási és járdaépítési ütemterv teljes újra gondolása. Helyi tömegközlekedés mikrobuszokkal a jelenlegi közösségi közlekedésből kimaradt területetekre, 2020 májustól próbajáratokkal. A Magtár, Kolostor, Leader-ház üzemelteltetését nonprofit Kft. formájában tudom elképzelni. 2 Gomba újjáépítése mementóként fiataloknak. Piac teljes lefedése. A Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) újratárgyalását kérném a testülettől és azonnali intézkedésként a Kormányhivatal kormánymegbízottjához fordulnék törvényességi felülvizsgálatra. Ívó kutakat, nyilvános WC-ket építenénk településrészenként. DRV-ről való leválás több lehetőségének megvizsgálása. Óvónőknek szolgálati lakás kialakítása a Kánya-villában. Szeretném, ha a szomszéd településekkel, valamint Csopakkal szoros gazdasági- és kulturális kapcsolatot létesítenénk és bekapcsolódnánk a Veszprém 2023 Európa Kultúra Fővárosa programba.

A képviselő-testülettel kitűnő kapcsolatot ápol országgyűlési képviselőnk. Megválasztásom esetén továbbra is szoros együttműködést szeretnék vele városunk fejlődése érdekében. Az én olvasatomban a mindenkori jegyző a törvényesség őre és nem a város irányítója.

Szíves figyelmükbe ajánlom Kasza Katalint, dr. Tolner Dánielt és Guger Ákost, akik felkérésemre indultak a választáson. Szavazatukkal kérem, támogassák őket is. Célom, hogy a különböző szerveződésekből bekerülő képviselőkkel megtaláljam a közös hangot, hisz ez városunk érdeke. Fontosnak tartom a lakosság széles körének bevonását a döntéshozatalok előkészítésébe, polgármesteri tanácsadó testület létrehozását. A törvény által előírt felügyeleten kívül, társadalmi megbízottakból szúró próbaszerűen műszaki és pénzügyi ellenőröket alkalmaznék. Figyelmüket megköszönve bízom a Választók igazságérzetében.

————————————————————————————————————————————–

Jósa Gábor
Független polgármester jelölt

Tisztelt Almádi Polgárok!

Öt évvel ezelőtt azt kértem Önöktől adjunk esélyt a változásnak. Bár sokan szavaztak rám és a változás esélyére, akkor nem sikerült. Írhatnék most leltárt arról, ami nem valósult meg ezen idő alatt, sorolhatnám a negatívumokat – ez a hírhedt negatív kampány -, sározhatnám a vetélytársaimat. Ha így tennék, egy lennék a világunkat ellepő megélhetési politikusok közül. De nem teszem, nem vagyok ilyen ember.

Önök mindannyian itt élnek, ismerik a város napi gondjait, a problémákat, talán még a megoldásokra is van ötletük. Bizalmukból megválasztva igényelem, és nyitott szívvel és -füllel várom véleményüket. Joggal tehetik fel a kérdést “ miért pont ő kapjon bizalmat “? Megpróbálok válaszolni erre az egyszerű kérdésre.

Miért pont én?
– mert ide születtem, itt jártam óvodába, iskolába, itt váltam felnőtté
– mert ismerek minden utcát, régi épületet, Berényt, az Öreghegyet, Budatavát, a Parkot, Káptalant és sok-sok almádi embert
– mert felnőttként egyetemet végzett emberré váltam, boldog családban élve, gyerekeket nevelő sikeres vállalkozó lettem, immár sok hasznos élettapasztalattal felvértezve
– mert pozitív jövőképem van saját és környezetem életéről, mert terveim megvalósításáért mindig kitartóan dolgoztam
– mert szeretem Almádit, és tenni akarok a jövőnkért, a gyermekeink otthonáért, mert szolgálni akarom a városunkat
– mert szükség van a változásra, arra hogy az itt élő polgárok valóban beleszólhassanak a jövőjük alakulásába
– hogy városunknak legyen terve a jövőt illetően, legyen gazdája a településnek, legyen köztisztaság, rend, és ne csak a közlekedési lámpa piros jele miatt álljanak meg nálunk a látogatók

Sorolhatnám még azt a szinte végtelen gondolatot, ami arra késztetett, hogy a bizalmukat kérjem, de inkább tenni akarok. Kérem, álljanak mellém – Önök a Polgárok, nem valami pártok és megfoghatatlan képződmények -, tegyünk együtt a városunk jövőjéért! Hozzuk meg együtt városunk fontos döntéseit!

Jósa Gábor
pártok által nem, de remélhetőleg Önök által támogatott független polgármesterjelölt

————————————————————————————————————————————–

Dr. Kepli Lajos
Független polgármester jelölt

Kedves Balatonalmádi!

Bár napi szintű kapcsolatban vagyunk, Te és én, most mégis bátorkodom Veled kapcsolatos gondolataimat írásba foglalni. Teszem mindezt azért, mert közeledik az időpont, amikor lakóid megválasztják azokat a személyeket, akik munkájukkal Téged és az itt élőket fogják szolgálni. Remélem véget érhet számodra a hét szűk esztendő és fejlődésnek indulsz. Megújulhatnak útjaid és járdáid, problémás vízvezeték és csatornahálózatod, lakóid számára könnyebbé válik a gyalogos és autós közlekedés, parkolási gondjaik is enyhülnek. Méltó városközponttal , elérhető és élettel teli tóparttal fogsz rendelkezni, elválaszthatatlan részeid, Vörösberény, Budatava és Káptalanfüred Almádival egyformán épülnek és szépülnek majd.

Tudom, az utóbbi években nehéz időszakon estél át, de hála Istennek csodálatos természettel rendelkezel, adottságaid páratlanok, így különösebb gond nélkül vészelted át a próbatételeket. Mi azonban sokan azt szeretnénk, ha újra a régi fényedben tündökölhetnél. Amikor a jövődről álmodunk, színvonalas rendezvényeket látunk, rendezett, tiszta közterületeket, határozott városképet, akadálymentesített középületeket, autóbusz- és vasúti pályaudvart. Még nagyobb arányban hozzáférhetővé tett vízpart, a vízi sportok és a horgászat szerelmesei, a strandolni, sétálni és kutyát sétáltatni vágyók számára. Városrészeid távol eső pontjairól helyi tömegközlekedéssel érik el a központot az ott élők, már amikor el akarják érni, hisz a szükséges infrastruktúra helyben is rendelkezésükre fog állni.

Igen, merünk álmodni egy fejlődő Almádiról. Amelyet nem nyomnak el a környező települések, inkább követik majd példáját. Ahol a fejlődés nem minden talpalatnyi hely beépítését jelenti, ahol minőségi életet lehet élni itt élőnek és ide látogatónak egyaránt. Ahol egy, a helyben lakók véleményére nagy mértékben támaszkodó, együttműködni kész, konstruktív képviselőtestület munkálkodik érted nap, mint nap. Olyan polgármestered szeretnék lenni, szeretett Almádim, aki munkájának túlnyomó részét Neked szenteli. Jelen van utcáidon, rendezvényeken, helyi lakosok által alkotott civil szervezetek összejövetelein. Veled és lakóiddal együtt él és lüktet az év minden napján. Nem zárkózik hivatali irodájába, hisz munkahelye a teljes területedre kiterjed. Saját szemével látja, saját fülével hallja problémáid, szünet nélkül azok megoldására törekedve. Nem elszigetelve, hanem csapatban mindenkivel, aki akár csak egy picit is hozzátenne a fenti célok megvalósulásához. Tudom, Te is ezt szeretnéd!

Végezetül engedd meg, hogy kifejezzem mérhetetlen tiszteletem és szeretetem, amivel előtted adózom. Hidd el, az itt élők mind hisznek Benned velem együtt, így október 13-a után megkezdhetjük a fentiek valóra váltását. Köszönöm, hogy soraimmal talán reményt adhattam Neked és mindannyiunknak a változásra.

————————————————————————————————————————————–

Keszey János
Fidesz-KDNP Polgármester jelölt

Tisztelt Választópolgárok!

13 évvel ezelőtt nyertem el a bizalmukat. Azóta lehetek Balatonalmádi városának polgármestere. Erre nagyon büszke vagyok, és sohasem felejtem el, hogy a megszerzett bizalmat meg kell tartani, meg kell szolgálni. Kampányidőszakban az ember mindig előveszi a régi bemutatkozó szövegeit, és abban reménykedik, hogy az ott elhangzott ígéretek megvalósultak. Az első mondatokban persze a számok (pl. életkor) – kicsit fájó módon – változnak. De azért nekikezdek.
Keszey János vagyok. 61 éves, nős, háromgyerekes családapa. Immár két unokás nagypapa. Ez az új szerep az életemben, amelyben nagy örömmel találom meg magam. Az életem meghatározó részét itthon töltöttem, nem is tudom elképzelni magam máshol.
2006-ban lettem Balatonalmádi polgármestere. Mindig is az volt a vágyam, hogy a városunk modern, izgalmas település legyen, miközben megtartja régi értékeit, hangulatát. Nagy felelősség ez, és csodálatos feladat.
Az elmúlt öt évben visszaszereztük kultikus épületeinket, és nagy beruházásokba vágtunk bele. Újra a miénk a Magtár, ahol már két éve színvonalas programokat szervezünk. Megkaptuk a magyar államtól a kolostor épületét is, amelynek felújításához rendelkezünk a szükséges forrásokkal, jelenleg a közbeszerzés folyik. Ezekkel a csodálatos helyszínekkel megkaptuk a lehetőséget, hogy Balatonalmádit a kultúra városává tegyük.
Felelősségteljesen és eredményesen pályáztunk. Balatonalmádi városa nyert több mint 2 milliárd forintot, amelyet csaknem 850 millió forint önrésszel egészítettünk ki. A fejlesztéseink csak címszavakban férnek bele bemutatkozó szövegembe. Hosszabb útszakaszok burkolat-felújítására kerülhetett sor. Például Bajcsy-Zsilinszky utca, Móra Ferenc utca, Szent Imre utca. Elkészült a Veszprémet és Balatonalmádit összekötő kerékpárút. Elkészült Vörösberényben az Ady Endre utcai gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelő. Az épületben található postát is felújítottuk, modernizáltuk. Tovább folytattuk a Wesselényi strand rekonstrukcióját. Közben egy kisebb sportparkot is építettünk a Mólóhoz közeli játszótér mellett. Hamarosan elkezdődik az új focipályánk építése. Elkezdtük az almádi polgárokkal való közös gondolkodást a felszabaduló régi pálya hasznosítási lehetőségeiről. Hamarosan elkészül az új óvodánk, és tervezgetjük új bölcsődénket is.
Rengeteg a feladatunk, és rengeteg a segítőnk. A terveinket támogatja Magyarország Kormánya, és választott országgyűlési képviselőnk, Dr. Kontrát Károly, akire mindig számíthattunk az elmúlt években.
Szeretném megköszönni eddigi bizalmukat, remélem nem csalódtak bennem és a csapatomban. Sok idő telt el. Néhány fontos munkatársam úgy döntött, hogy a jól megérdemelt pihenést választja, és nyugdíjba vonul. A csapatomat fiatal, erőteljes, kreatív szakemberekkel tettem ütőképessé. Ezzel az új energiával, a megszerzett tapasztalatommal és kapcsolatrendszeremmel sokat tehetünk Balatonalmádi folyamatos fejlődéséért. Ugyanazt az energiát és lelkesedést érzem magamban, amellyel 13 évvel ezelőtt elnyertem az Almádi polgárok bizalmat. Arra kérem Önöket, hogy támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, dolgozzunk még 5 évet együtt városunkért!

————————————————————————————————————————————–

Dr. Kutics Károly
Független polgármester jelölt

Tisztelt Almádi Polgárok!

Szüleim az 1950-es években kitelepítés révén kerültek a Kőszeg melletti Velemből Almádiba, de én már született almádi vagyok. A Lovassy Gimnázium után a Veszprémi Egyetemen szereztem vegyészmérnöki, kutató-fejlesztő-tervező szakmérnöki diplomát, majd műszaki doktori címet. 10 évig az egyetem oktatójaként dolgoztam. Egyetemi kutatóként és K+F főmérnökként több mint 10 évet töltöttem Japánban, majd a Balaton Fejlesztési Tanács fejlesztési ügynökségét vezettem. 2005-től saját cégem, a K+F Consulting Kft. ügyvezetője vagyok, 2006-tól a Szent István Egyetem meghívott előadójaként tanítok, 2012-2015 között a Kaposvári Egyetem Balaton Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa voltam. A Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi szakértője vagyok. Angolul és japánul felsőfokon beszélek.

Párommal és 15 éves, gimnazista nagylányunkkal Almádiban lakunk. Felnőtt fiam és lányom már önálló életet kezdett.

Polgári, konzervatív értékekben hiszek. Soha nem voltam pártnak tagja, de három választási ciklusban a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselő csoportjának képviselője, az Önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának elnöke voltam. Támogatom a kormány család-, nemzet-, gazdaság- és bevándorlás-politikájának legtöbb elemét.

Azonban helyi szinten, azt gondolom, vezetési deficit alakult ki, amelyen változtatni kell: Több együttműködés, kezdeményezés, nagyobb lendület – gyorsabb fejlődés. Szeretném megmutatni, hogyan lehet mindezeket elérni. A részletes programom és önéletrajzom a saját honlapomon, a https://sites.google.com/view/dr-kutics-karoly/ oldalon olvasható.

Programom alapvető eleme az almádi polgárok integrálása a döntési folyamatokba. Három fontos lépése: felkészítés, bevonás, részvétel. Ezeket a lépéseket a „Helyi Konzultáció” és az „Almádi Konferenciák” bevezetésével kívánom megtenni. Regionális szinten Almádinak vezető szerepet kívánok kiharcolni a Balatoni Szövetségben. A gazdaságfejlesztés területén a jelentős vagyonelemekkel (Kolostor, Magtár, Strand, Sportpálya, stb.) való gazdálkodás optimalizálása, a „Plusz 70 ezer vendégéjszaka”, a „Helyi vállalkozások”, az „Aquatórium” projektek megvalósítása és a „Lozsánta Koncepció” kidolgozása a legfontosabb. A környezetvédelemben a „Hadüzenet az illegális hulladéknak”, a „Vízvisszatartás a hegyen”, a „71-es elkerülőt Veszprémig!” és a „Tiszta közterületek” alprogramokat emelem ki. A településfejlesztés terén, többek között, a „Bölcsődék”, a „Fecskelakások fiataloknak”, a „Bankautomata és gyógyszertár Berényben”, a „Négyméteres Park” projekteket és a helyi közlekedés fejlesztését részesítem előnyben.

Dr. Börzsönyi Sándor és Pató Gábor képviselőjelöltekkel alkotjuk a „Polgári Lendület” csoportot, kérem szíves támogatásukat, szavazatukat a program megvalósításához.