Független képviselőjelöltek

Független képviselőjelöltek

—————————————————————————————————————————————-

Balogh Csaba

Tisztelet Választók, Kedves Balatonalmádi lakosok!

Balogh Csaba vagyok, 69 éves, Balatonalmádi születésű lakos, nős, két gyermek édesapja. Az Önök felhatalmazása alapján 1998-ban képviselő lettem, 3 cikluson át, ahol a szolgálhattam az oktatás, a szociális rászorultság, a közbiztonság ügyét. Mivel rajtam soha nem fityegett egyetlen párt logója sem, így bátran mondhatom, mindig független voltam a külső politikai nyomástól és ez így van a mai napig is. Jelenleg a közbiztonság valamint a biztonságos közérzet miatt polgárőrként dolgozom, az egyesület elnöke vagyok. A város közbiztonsági alapítvány elnökeként pénzügyileg is támogathatom a biztonsági berendezések létesülését a városban. Jó érzéssel tölt el, hogy több mint 10 éve a Vörösberényi Iskola Alapítványi elnökeként segíthetem az ott tanuló diákok fejlődését, támogatom az iskolai tanulmányi versenyeken való részvételüket. Segítek az oktatási berendezések beszerzésében. Több mint 10 éve készítem Balatonalmádi „korfáját” melyből előre lehet tervezni szükség esetén. Ez az anyag a város történelmi adattárába is bekerül. Polgármesteri tanácsadóként gondozom a város ivóvíz, illtetve szennyvíz hálózatának állapotát, és vezetem a közlekedési és közbiztonsági munkacsoport munkáját. Bizalmuk esetén továbbra is és közbiztonság, a gyerekek, az idősek gondjain szeretném megoldani. Lehetőség szerint a csapadékvíz hasznos felhasználásával, az utak állapotát javítanám. Nem hiszek a minden tudókban, ezért minden esetben a valóságot fogom szem előtt tartani. Hazudozni sem a magam, sem a mások jólétért nem fogok.

Hitvallásom, hogy valamit képviselj, abban bent kell élned, és nem a csak a kampány időszakában, de egész életedben, hittel és becsülettel, mert így lehetsz hiteles embertársaid előtt.

—————————————————————————————————————————————-

Dr. Börzsönyi Sándor

1944-ben születtem. Balatonalmádi Veszprém mellett mindig második otthonunk volt. Ácsmester nagyapám már az 1800-as években szőlőbirtokos az Öreghegyen, mi pedig 1956 óta telektulajdonosok, 2008 óta lakósok vagyunk Káptalanfüreden. Gyermekeink felnőttek, lányom orvos, fiam vegyész.

1967-ben diplomát, 1984-ben műszaki doktori címet szereztem a Veszprémi Vegyipari Egyetemen. 25 évet a MÁFKI-ban kutatómérnökként és tudományos osztályvezetőként, 15 évet az ESSO cégnél, üzletágvezetőként és 9 országban főmérnökként dolgoztam. Két Kft.-t alapítottam. Számos hazai és külföldi céggel van kapcsolatom. Nyelvismeretem: Német, angol és orosz, különböző szinteken.

Hobbik: vitorlázok, horgászok, gombászok, asztaloskodok, szőlőt- és kertet művelek, színházba járok.

Tisztelettel tekintek városunk vezetőire, kötelességünk megköszönni munkájukat, eredményeiket, ami egyben kihívás az új testületnek. Nagyobb lendülettel kell továbbépíteni a városunkat, még sokkal többet kell tenni érte.

Tudom, hogy az elvárás milyen óriási és bonyolult. Legfontosabbnak a lakossági vélemények hathatósabb bevonását, a futó projektek mellett nagyszámú új indítását, az elmaradt városrészek felzárkóztatását tartom.

Kérem, jöjjenek el kampányrendezvényeinkre, ismerjék meg programunkat és szavazatukkal támogassanak minket.

„Polgári Lendülettel”, ésszel, szívvel, akarattal Balatonalmádiért.

—————————————————————————————————————————————-

Dér András

Igen Tisztelt Választók!

Születésem óta itt élek. 15 éve vagyok a Budatava strand gondnoka. Képviselői munkámról évente számoltam be kiadványaimban.  A képviselőséget szolgálatnak tekintem, tiszteletdíjam egy részét továbbra is közcélra kívánom fordítani. Sajnos a lakosság megkérdezése nélkül döntött a testület a focipálya áthelyezéséről.  A Helyi Építési Szabályzatot egyedüliként nem szavaztam meg, mert törvénysértőnek találtam. Remélem, az új testület újból fogja tárgyalni és megteszi a szükséges jogi intézkedéseket, hogy ne romboljuk tovább a városképet.  Megválasztásom esetén minden jó ügyet támogatok, ami a lakosság érdekeit szolgálja, a magánérdekek ellen továbbra is fel fogok lépni.

Néhány elképzelésem:

 • A Budatava strand felújítása pályázat híján is 3 részletben (büfésor, kabinok, füvesítés). A strandok továbbra is önkormányzati fenntartásban üzemeljenek.
 • Állandó lakosoknak ingyenes belépést strandjainkra, és fizetőssé válnának szezonban strandi parkolóink.
 • Főleg egyedülálló időseknél segélyhívó rendszer kiépítése.
 • Berényben a gyógyszer házhozszállítás ügye már folyamatban van.
 • Kertmozi a káptalanfüredi strandon, sikeres pályázat esetén többfunkciós mozi terem építése.
 • Kezdeményezni fogom dr. Kerényi László ny. polgármester Otelló programjának felkarolását.

Tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de jelzi, hogy jön a nyár. Bízom a Választók igazságérzetében.

—————————————————————————————————————————————-

Guger Ákos

Tisztelt választó polgárok!

Guger Ákos vagyok, 21 éves, születésem óta itt élek Balatonalmádiban. A Györgyi Dénes általános iskolába jártam, majd Veszprémben folytattam tanulmányaimat az Ipari Szakközépiskolában. Idén végeztem, mint gépgyártás technológiai technikus.

Kasza Katalinnal, Dr. Tolner Dániellel és Dér Andrással indulok az idei képviselő választáson, mint független jelölt.

Meglátásom szerint Balatonalmádi megérett a gyökeres változásra! A fiataloknak nincs szórakozási lehetősége, nem tudnak hova járni, el kell járniuk más városokba bulizni, ott fizetnek, ott érzik jól magukat, holott helyben is meg lehetne mindezt oldani. Sok út állapota is kritikán aluli! Nem csak a város szívében kell minőségi, közlekedhető utakat létesíteni. Meglátásom szerint az utak minőségén is lehetne javítani.

A Borfesztiválon is változtatnék. Kezdve az indokolatlanul hangos zenével, amitől zeng az egész hegy, nem hiszem, hogy csak nagyothalló vendégek lennének ott. Meglátásom szerint lehetne úgy fesztivált szervezni, hogy ne zengjen tőle egész Almádi. Egyéni és ingyenes sportolási lehetőséget is kellene biztosítani a fiataloknak. Strandokat is megreformálnám, hogy minden réteg megtalálhassa a neki tetsző fürdőző helyet.

Hogyha bizalmat szavaznak nekem és csapatomnak és megválasztanak, akkor azon fogunk dolgozni, hogy egy jobb, élhetőbb város legyen Balatonalmádiból!

Köszönettel: Guger Ákos
az igazán független jelölt

—————————————————————————————————————————————-

Hegyi Ilona Rózsa

1954. február 06.-án születtem Pápán. Gyermekkorom java részét Szüleimmel Balatonalmádiban töltöttem a Pápai Textilgyár üdülőjében. Édesanyám a Balaton gyöngyszemének tartotta Almádit. Szerencsésnek mondhatom magam 2000 óta itt élek gyermekeimmel.
Évek óta figyelemmel kísérem Balatonalmádiban zajló eseményeket és elég sokszor hangot is adtam egyes helytelen dolgokhoz, mint kívülálló. Továbbiakban is szolgálni szeretném az Almádiban élőket, ehhez azt szeretném, hogy bizalmat szavazzanak meg nekem az itt élők. Eddig is azon voltam, hogy az Almádiban lakók, nyaralók érdekéért szót emeljek. / DRV-vel kapcsolatos levelezések, bank automata, bolhapiac igény, utak állapota és még sorolhatnám tovább is. Az ilyen jellegű problémákra megoldást keresni megválasztott képviselőként nagyobb hangsúlyt  tudnék fektetni.

Mit tartok fontosnak Almádiban:

 • Képviselő testületi üléseket időpontját 17 órára
 • Posta 10-18 órai nyitvatartása
 • DRV-től való leválás szakember bevonásával elkezdeni!
 • Helyi tömegközlekedés megoldása
 • Mindent lehetőség szerint nyilvánossá tenni, helyi TV, jó kommunikáció.
 • Lakosság és szakember bevonása egyes megoldásra váró feladatok esetében.
 • Egyes intézményeknél ügyeleti rendszer elindítása.

Megoldásra váró feladat bőven van, szeretett városunk további fejlődését és a lakosságot kívánom szolgálni.

Köszönöm szépen előre is bizalmukat.

—————————————————————————————————————————————-

Kasza Katalin

Köszöntöm Önöket!

Kasza Katalin vagyok, nyugdíjas pedagógus, Balatonalmádiban, a Dr. Óvári utcában 65 éve élek. Veszprémben tanítottam, ahol édesapám alapította és 20 évig vezette az állatkertet. A közéleti érzékenységemet szüleim példájából tanultam.

Pártoktól függetlenül, én csak Városomhoz köteleződöm el, amit lelkiismeretes munkával szolgálhatok majd, mint magyar állampolgár, ha az Önök bizalmat adó szavazataival megválasztanak képviselőnek. Rendszeresen látogatom Önkormányzatunk testületi üléseit, ahol hallom – látom – olvasom, hogy miféle gondok várnak megoldásra Almádi minden városrészében. Ezek megoldásában szeretnék részt venni majdani munkatársaimmal. Itt ismertem meg Dér András képviselőt, akinek városunkért érzett tevőleges felelőssége megfogott.

Én többek között olyan beruházásokat szorgalmaznék, amik bevételtermelők  lennének, bevonva a magántőkét, sokoldalúbb szolgáltatásokkal, és fejleszteni tovább az infrastruktúrát. Arra kapacitálnám a város vezetését, hogy családbarát önkormányzati ténykedésükkel az ifjúság igényeit is kielégítse egy többfunkciós mozit, filmszínházat építsenek a Pannónia kultúrház tetejére. Mivel alig maradt a város tulajdonában szabad terület a központban, ezért lenne hasznos ott, mert idekötné a fiatalokat.

Dér András biztatására jelöltetjük magunkat független képviselőnek, társaimmal dr.Tolner Dániellel és Guger Ákossal. Nem ígérek nagy szavakat, csak azt, hogy jövőbeni feladataimat, mint Balatonalmádi lakosainak egyik független képviselője, becsületesen, úgynevezett „jó gazda gondosságával” fogom ellátni!

Előre is köszönöm megtisztelő bizalmukat!

—————————————————————————————————————————————-

Dr. Kepli Lajos

Tisztelt Balatonalmádi lakosok!

Polgármesteri bemutatkozásomban egy víziót próbáltam felvázolni, amiben hiszek, amilyennek szeretném látni városunkat. Nem tettem bele konkrét ígéreteket, inkább irányt mutattam. Aki ismer, tudja, közel egy évtizeden át országgyűlési képviselői munkám során is folyamatosan szem előtt tartottam városunk érdekeit. Aki még nem ismerne, annak magamról annyit, hogy épp egy tucat éve élek Balatonalmádiban, mérnöki és jogi diplomával rendelkezem, két nagylány és egy kisebb nagyfiú édesapja vagyok. Parlamenti mandátumomról lemondva, pártpolitikai múltam teljes egészében magam mögött hagyva most Almádi és az itt élők szolgálatába kívánok állni. Képviselőként, avagy polgármesterként, ez a választók akaratán múlik. Hiszem, hogy ez a gyönyörű város egy csiszolatlan gyémánt, sokkal több értéket rejt magában, mint amit jelenleg megmutat nekünk.

Almádi polgárokkal beszélgetve mindig arra a következtetésre jutunk, fel kell ébreszteni Csipkerózsika álmából és fejlődésnek kell indítani szeretett lakóhelyünket. Ehhez egy teljesen új csapatra van szükség. Olyan polgármesterre és képviselőkre, akiknek nem kell ígérgetniük, mert amit eddig a saját területükön a városért tettek, az az ajánlólevelük. Széthúzás, félelemkeltés és ellenségeskedés helyett közös munkával tehetjük Almádit egy még nagyszerűbb hellyé. Október 13-a után kezdjünk neki együtt ennek a munkának. Köszönöm bizalmukat!

—————————————————————————————————————————————-

Dr. Kutics Károly

Tisztelt Almádi Polgárok!

Szüleim az 1950-es években kitelepítés révén kerültek a Kőszeg melletti Velemből Almádiba, de én már született almádi vagyok. Az életpályám fontosabb állomásait a polgármesterjelölti bemutatkozásomban leírtam. Párommal és 15 éves, gimnazista nagylányunkkal Almádiban lakunk.

Polgári, konzervatív értékekben hiszek. Fontosnak tartom a hazafias nevelést, a közösség építést, a méltó és bensőséges ünnepeket, megemlékezéseket nagyjainkról. Büszke vagyok szép városunkra, a Szent Jobb Kápolnára, a Vörösberényi Erődtemplomra, a „DLSB”-re, azaz hazánk egyik legjobb gimnáziumára! A sok-sok vöröskő épületre, falra, építményre, amelyek megkülönböztetik városunkat más településektől. Büszke vagyok az almádiért dolgozó emberekre, kis közösségeinkre.

Képviseleként olyan programot tudnék támogatni, amely a polgárok fontos döntésekbe való bevonását, a turizmus fellendítését, a vagyongazdálkodás fejlesztését, a helyi vállalkozók helyzetbe hozását, a fiatalok helyben maradását, az illegális hulladék elhelyezés felszámolását és a közterületek tisztán tartását tűzi ki célul. Ugyanakkor középtávú célként egy „városközpont és főtér koncepció” kidolgozását feltétlenül szükségesnek tartom, ami a város arculatának felemelése mellett, fontos identitás- és közösség képző erő is lehetne egyben.

Kérem szíves támogatásukat, hogy e célok megvalósulhassanak!

—————————————————————————————————————————————-

Miklós György Zoltán

Tisztelt Balatonalmádi Polgárok!

Képviselőként célom Almádi stabil fejlődési pályára állítása; az itt élő, tanuló, dolgozó polgárok életminőségének emelése,mely cél a magas helyi adóerővel rendelkező vállalkozások idecsábításával lehetséges. A tömegsport központ felépítése, üzemeltetése az új önkormányzat feladata lesz.Fontos az utak, utcák, terek állapota; felújításuk, ezzel egyidejűleg az esőcsatornák fejlesztése, azaz ne úgy épüljön meg egy felújított úttest, hogy közben az esővíz elvezetés nincs megoldva. Zöldfelületeink, parkjaink állandó karbantartása,bővítése,ennek keretében olyan növények, fák, bokrok ültetése, melyek jól érzik magukat az itteni mikroklímában. Fontosnak tartom a közlekedés, azon belül a közösségi közlekedés színvonalának javítását. Szükséges egy, a város egészét átfogó, a helyi igényekre alapozott helyi buszhálózat kialakítása,melynek alapja az E buszokra alapozott közösségi közlekedés, mely a felújítás utáni vasúthoz kapcsolódva, megteremti városunk fenntartható helyi közlekedésének alapjait. Ezzel egyidejűleg parkolási díjzónák bevezetésével korlátozza a belvárosra zúduló autóáradatot. Reményeim szerint, ha ezen fejlesztések létrejönnek, akkor jó eséllyel válik városunk, Balatonalmádi az itt élők,az idelátogatók,a nyaralótulajdonosok szeretett városává, ahová nemcsak a nyári főszezonban,de ezen kívül is érdemes látogatni, mert tartalmas kikapcsolódásban, minőségi pihenésben lehet részük. Megválasztásom esetén ezen fejlesztésekben szeretnék részt venni, mert hiszem, hogy számos izgalmas kihívás, lehetőség áll még előttünk, ehhez szeretném kérni az önök támogatását.

Tisztelettel: Miklós György Zoltán

—————————————————————————————————————————————-

Pandur Ferenc

Megköszönöm valamennyi választónak, aki az ajánlóív aláírásával ismét lehetővé tette, hogy képviselőjelölt legyek.

Minden településrészről, lakosok és civil közösségek biztatására, több évtizedes önkormányzati szakmai munkámra alapozva, a jövő feladataira felkészülten kérem továbbra is bizalmukat.

35 éve Balatonalmádi az otthonom. Szeretett városunkat 1998-tól képviselőként, 2002-től 4 évig polgármesterként szolgáltam, azóta újra testületi tagként veszek részt Balatonalmádi közéletében, s ezt folytatni szeretném – szakértelemmel, tisztességgel, becsülettel, sok energiával. Közös jövőnk alakításában együttműködési készségemet és szándékomat bizonyítottam az eltelt időszakban. Munkahelyemen, Alsóörsön  település-, strand-, és kemping üzemeltetés intézményvezetői teendők mellett a község beruházásainak előkészítése és szervezése is feladatom. Szakmai tapasztalatom segítheti Almádi fejlesztését.

Tudom, Önök is azt akarják, hogy a Testületbe hozzáértő, a pártpolitikán felülemelkedni tudó, mások véleményét meghallgató és elfogadni képes, az együttműködést  nem csak hangoztató, hanem a városstratégia kidolgozásában, a feladatok megvalósításában valós összefogásra hajlandó emberek kerüljenek. Úgy gondolom, mindezekben partnerük vagyok.
A képviselői mandátum megszerzését, testületi tagságom folytatását kérem támogassák  a szavazólapon a 29.sorszámnál nevem melletti  X jelöléssel.

Pandur Ferenc , képviselőjelölt

—————————————————————————————————————————————-

Pató Gábor

Almádiak!

1974-ben születtem, egy Almádihoz hasonló kisvárosban, Kőszegen nevelkedtem. Már egyetemi éveim alatt beleszerettem Almádiba, így nagyon örültem, amikor 16 évvel ezelőtt otthonommá vált e gyönyörű város. Vegyészmérnöki és kémia tanári diplomámmal az iparban dolgozom. Feleségemmel, Beával – aki az egyetemen tanít – és két fiammal élek. Bálint fiam a kéttannyelvű gimnázium diákja, és a veszprémi színházban színészkedik, énekel, míg Ágoston fiam a matematika és a sakk „mestere”. Almádit otthonunknak tekintjük, mert Almádi egy ÉRZÉS, egy OTTHON, amelyért tenni kell. Úgy érzem, most jött el az idő, hogy én is többet tegyek városunkért. Soraimat Petőfi Sándor versének egy kis átiratával zárom, amit nevezhetünk tenni akarásom „Ars Poetica”-jának is:


—————————————————————————————————————————————-

Dr. Tolner Dániel

Jogászként végeztem az ELTE-n, tősgyökeres berényi-almádi családból származom. Aki ismer, tudja rólam, hogy az egészséges lokálpatriotizmus mindig meghatározó volt számomra!

Az elmúlt években ez a mentalitás kezd kikopni. Almádi lakosságának egy része, és a múltbeli városvezetés egyre inkább csak saját dolgaikkal törődnek, miközben maga a város a közügyek és a közérdek háttérbe szorulnak. Rengeteg új lakos költözött Almádiba, ami örvendetes, mert ebből az vehető ki, hogy jó itt élni, de ezzel együtt a felduzzadt lakosság igényei  megváltoztak, amivel kis otthonunk nem tartott lépést. Többen lettünk, más-más rálátással városunkra, amikben találni igazi értékeket, de a rombolás hatásai is észrevehetők. Kevésbé figyelünk egymásra, környezetünkre, sok helyen stagnálást, pusztulást és arroganciát tapasztalok. De mi lesz holnap, vagy 10-20-30 év múlva?

Változás kell a városvezetők személyében, szemléletükben! Több beleszólást, rálátást a lakosságnak a város ügyeibe!

Ha az Önök akaratából bekerülök az új képviselő testületbe, akkor minden tudásommal, erőmmel azon leszek, hogy egy jobb, kedvesebb, élhetőbb környezetben lakhassunk és végre legyen egy igazi központunk is amit városunk már oly régen elveszített! Ezúton is kérek mindenkit, hogy menjen el voksolni, és szavazatával támogasson engem, Kasza Katalint, Dér Andrást és Guger Ákost!

Köszönettel: Tolner Dániel
az igazán független képviselőjelölt