Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei

—————————————————————————————————————————————-

Benedek Anna

Veszprémben, a Vetési Albert Gimnáziumban érettségiztem, majd az Eötvös József Főiskolán diplomáztam általános iskolai tanítóként. Ezt követően – munka mellett – a Pécsi Tudományegyetem Állami és Jogtudományi Karán Európa tanulmányok – Európa politika, Európa szakértőként diplomáztam. Az oktatásban szerzett munkatapasztalataim után egy országos, magán-egészségügyi szolgáltatónál minőségirányítási igazgatóként, atipikus foglalkoztatási formában dolgoztam. Ezen évek alatt született meg 4 gyermekem.

2013-ban választottak meg a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének elnökévé. Büszke vagyok arra, hogy egy 30 éves, nagy hagyományokkal rendelkező egyesület elnöke vagyok. Vezetésemmel az egyesület  új lendületet kapott. Tagjaink közös gondolkodásának eredményeként kidolgoztuk és folyamatosan valósítjuk meg sokrétű céljainkat. Család- és Karrierpontjainkon eddig közel 1200 embernek nyújtottunk munkaerő-piaci tanácsadást, szerveztünk szakmai képzéseket, kulturális és ismeretterjesztő rendezvényeket. Tagcsaládjaink száma folyamatosan nő, hiszen olyan közösséget teremtettünk, amelyben számíthatunk egymásra, terveinket, ötleteinket megvalósítjuk, közös érdekeinket képviseljük. A család maga az élet. A családi élet minősége határozza meg a közérzetünket.

A családokért dolgozom, és ezt az utat folytatom megválasztásom esetén is, Önökért, Önökkel. A FIDESZ-KDNP jelöltjeként tisztelettel kérem az Önök támogatását!

—————————————————————————————————————————————

Dudás Zsolt

54 éves vagyok. A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és AMI igazgatójaként dolgozom. Közoktatás mestervezetői, tanári, kereskedelmi, sport, informatikai, tréneri és coach végzettségekkel és tapasztalatokkal rendelkezem. Feleségem Mariann, városunk gimnáziumának igazgatónője. Lányunk Laura mérnök szakfordító, fiunk Tamás nemzetközi közgazdász.

32 éve élünk Balatonalmádiban. Azóta közösségi munkában számos területen dolgozom a városért. 21 éve vezetem a Tenisz Klubot, ami helyt ad hobbi és versenytenisznek. Csapataink megyei és országos szinten is kiemelkedők. 3 éve ITF nemzetközi verseny helyszíne Balatonalmádi. 4 éve az Almádiért Közalapítvány Kuratóriumát is vezetem, ahol támogatjuk a civil szervezeteket, könyveket adunk ki, valamint az Új Almádi Újságot szerkesztjük. A Humán Bizottságnál külső szakértőként vállalok feladatokat. Nevemhez fűződik a Tourinform Iroda megújulása, a Hungarikum Fesztivál és a Pálinka Fesztivál. A Borfesztivállal együtt ezeket több éven keresztül sikeresen szerveztem munkatársaimmal. Részt vettem a Magtár felújításában. Tapasztalataimat Balatonalmádi fejlődéséért hasznosítom.

Képviselőként kiemelten oktatással, ifjúsággal, turisztikával, rendezvények és a sport fejlesztésével, összehangolásával, civil szervezetek támogatásával, humán kérdésekkel foglalkoznék.  A célok eléréséhez kell az összefogás, azonban a hagyományok tisztelete mellett szükséges az új lendület! A FIDESZ-KDNP jelöltjeként tisztelettel kérem az Önök támogatását!

—————————————————————————————————————————————

Fabó Péter

1971-ben születtem Veszprémben. A családunk ezer szállal kötődik Balatonalmádihoz. Nagyapám 1943-ban építette fel a házát Káptalanfüreden. Mérnök szüleim inkább nyaralni hoztak ide. 26 éve találkoztam a feleségemmel, azóta vagyunk Almádi polgárok. Ide hoztuk haza két kislányunkat. Fabó Luca 20, Fabó Dorka 16 éves. Almádi fiatalkorom alapozta meg a jelenem.

Diákként a Virág büfében dolgoztam. Fiatalként a kereskedelemben értem el sikereket, még az Aranyhidat is üzemeltettem egy évig. Nősülésem után a reklámszakmában találtam meg a helyem. Ügyfeleim lettek a Tesco hipermarketek, a Euronics a Fotex és a Bramac. 16 évvel ezelőtt Mészáros Zoltánnal belevágtam a fesztiválépítés nagy felelősséggel járó munkájába. A Veszprémfeszt azóta is óriási siker. Aztán sorban jött a többi. Harley Davidson Fesztivál, Rozé, Rizling és Jazznapok, Paloznaki Jazzpiknik. Kiállítások, konferenciák, vásárok. Imádom a munkám, mert ha jól dolgozunk, boldoggá tesszük az embereket.

Almádiban először a „30 éves város” rendezvénysorozatban vállaltam feladatokat. Remélem mindenki érzékelte az erőfeszítéseink eredményét. A vágyálmaimban egy családok által élhető, jól működő Balatonalmádi él. Sok fiatallal, sok gyerekkel, akik a Balaton mellett látják a jövőjüket. Nyugodtan élő idős emberekkel.

Élhető közösségi terekkel, infrastruktúrával, programokkal. Úgy érzem eljött az ideje, hogy a rengeteg megszerzett tapasztalatot a városom érdekében kamatoztassam. A Fidesz-KDNP jelöltjeként ehhez a munkához kérem az Önök felhatalmazását.

—————————————————————————————————————————————

Földi Angéla

Balatoni lány vagyok, mély érzelmi kötődéssel a városhoz és a Balatonhoz. Itt él családom, itt laknak a rokonaim és a barátaim. Itt fejezte be iskolai tanulmányait, és itt él párjával – már önálló – nagyobbik gyermekem Bence, és ide jár a Györgyi Dénes Általános iskolába kisebbik gyermekem Berci. Budapesten, a Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi karán Gazdálkodási és Menedzsment szakon állam- és szakvizsgáztam. Emellett dísznövénykertész végzettséggel is rendelkezem. Sokáig dolgoztam értékesítési területen vezetőként. Kiemelkedő szervezési készségeimnek köszönhetően évek óta nagyvállalati rendezvények és csapatépítések koordinátoraként, ötletgazdájaként tevékenykedem. A szülői és közösségi élet aktív tagjaként eddig is sokat tettem és dolgoztam közvetlen és tágabb környezetemben, segítve a feladatok, programok és fejlesztések gyors és hatékony megoldását. Szívügyem az állatvédelem, a városunk kutyabarát településsé válása, mely szabályozza , és egyben megköveteli felelős állattartást. Fontosnak tartom az aktív családi- és szabadidős tevékenységek , területek, lehetőségek kibővítését, valamint a természetvédelmet. Célom ezek előremozdítása, további fejlesztése a térségben, városunkban.

Aktivitásom, tenni akarásom és közösségi tevékenységem eredményeként az a megtiszteltetés ért, hogy a Balatonalmádi Önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP jelöltjeként indulhatok. Remélem, hogy bizalmukat megkapva a következő időszakban a város és közösség további fejlődését szolgálhatom. Úgy gondolom, hogy ezzel a csapattal jól és hatékonyan tudnék együtt dolgozni, ezért tisztelettel kérem az Önök támogatását!

—————————————————————————————————————————————

Kajári Gyula

Nagyszüleim 1939-ben vettek egy kis házat és gyümölcsöst a Görgey utcában. Nagyapám a Nitrokémia munkatársa volt, szinte az alapítástól nyugdíjazásáig. Édesapám 1953-tól a Dunai Vasműben dolgozott a mai Dunaújvárosban, de a forradalomban vállalt szerepe miatt 1956 végén elhagyni kényszerült az országot, én akkor kerültem Almádiba, nagyszüleimhez. Az általános iskola első két osztályát a mai Györgyi Dénes iskolában végeztem, majd 1963-ban Budapestre kerültem. Ott tanultam tovább, ott kezdtem dolgozni, ott alapítottam családot, de minden szabad időnket lehetőség szerint Almádiban töltöttük feleségemmel és gyermekeimmel. Mindhárom lányomat abban a templomban keresztelték, ahol annak idején én is elsőáldozó voltam.

Közel negyven évig a kőolaj és kőolajtermékek nemzetközi kereskedelmével foglalkoztam, illetve 2003-tól egy az energia-ellátás biztonságáért felelős szervezet pénzügyeit irányítottam. Immár 16 éve újra állandó lakosa vagyok városunknak feleségemmel és harmadik leányunkkal. 2009. nyara óta magánvállalkozóként dolgozom.

Azt szeretném és megválasztásom esetén azon fogok dolgozni, hogy Almádi identikus épületei megújulhassanak, rajzolódjanak ki egy valódi városközpont körvonalai. Legyen városunknak olyan városépítészeti koncepciója és azt támogató rendeleti, adózási háttere, amely vonzó befektetői, ingatlanfejlesztői célponttá teszi Almádit, aminek révén új munkahelyek jöhetnek létre.

Almádi épített környezete legyen méltó festői fekvéséhez!

—————————————————————————————————————————————

Mikes Zsolt

1957-ben születtem Budapesten. Ugyanakkor mindig is balatoni embernek tartottam magam, családom csopaki nyaralójában töltöttem gyermekkorom legszebb éveit. Balatonalmádiba a második házasságom révén kerültem. Itt élek és dolgozom közel húsz éve. Felnőtt fiam geológus kutatómérnök. Feleségem lányának házasságából három unokánk van, akik az életünk részei. Rajtuk keresztül belelátok a kisgyermekes lét nehézségeibe és örömeibe, az iskola és az óvoda mindennapjaiba. Vejünk Almádiban római katolikus hittanárként dolgozik.

Több mint harminc éve tevékenykedem az idegenforgalomban. Idegenvezetőként, nagy, nemzetközi irodák vezetőjeként szereztem életre szóló tapasztalatot a Balaton északi partján, többek között Balatonalmádiban. Jelenleg is egy idegenforgalmi vállalkozást működtetünk feleségemmel.

Mint lokálpatrióta fontosnak tartom a közösségi szerepvállalást, ezért vállalok már 10 éve feladatokat a Balatonalmádi Turisztikai Egyesületben, mint választmányi tag. Városunk csodálatos adottságai miatt az idegenforgalom és a hozzá kapcsolódó járulékos szolgáltatások fejlesztését tartom a legfontosabbnak. Olyan körülményeket, feltételeket kell teremtenünk az ideérkezők számára, amely több vendégéjszakára és több pénzköltésre ösztönzi őket. Az a célom, hogy Almádit egy modern pihenővárossá tegyük az itt lakók és nyaralók számára. A Fidesz-KDNP jelöltjeként ehhez a munkához kérem a támogatásukat.

—————————————————————————————————————————————

Szakál Balázs Dániel

A családom több mint hatvan éve kötődik Balatonalmádihoz. Ekkor vett házat Vörösberényben a dédapám. A Pázmány Katolikus Egyetemen végeztem történelem-politológia szakon. Veszprémben dolgozom kereskedelmi területen. Szabadidőmben amatőr szinten futok.

Lokálpatriótának vallom magam, fontos számomra szülőhelyem hagyományainak megőrzése, továbbadása. Turisztikai látványosságaink népszerűsítését is fontosnak gondolom: a Szent Jobb Kápolna, a vörösberényi Erőd-templom a városnéző turizmus fontos állomásává tehetik Balatonalmádit. A jótékony akciókat felvállalom és magaménak érzem. A „Szent Erzsébet köténye” adventi gyűjtésekben aktívan, nagy hittel veszek részt.

Az Önök bizalmának köszönhetően az elmúlt öt évben a Képviselő-testület humán bizottságában dolgozhattam. Fontos volt, hogy télen is komfortossá tegyük a városi piacot, hogy megszülessen az új óvodánk, hogy látótávolságba kerüljön rég áhított bölcsődénk.

Úgy gondolom, hogy Balatonalmádi egyedülálló adottságait az év minden szakaszában hasznosítanunk kell, a turizmus értő fejlesztése első számú feladataink közé tartozik. Köztereinket, parkjainkat minél inkább vonzóvá tennünk. Támogatnunk kell a helyi kis- és középvállalkozásokat. Munkahelyeket kell teremtenünk. Olyan környezetet, amelyben a családok hosszú távú perspektívát látnak.

A FIDESZ-KDNP jelöltjeként ehhez a munkához kérem az Önök további támogatását!

—————————————————————————————————————————————

Dr. Walter Rózsa

Bácsalmáson születtem, 63 éves vagyok. Egyetemi tanulmányaimat l979-ben végeztem Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Férjemmel, fiatal diplomásként 30 évvel ezelőtt költöztem Balatonalmádiba. 20 évig dolgoztam az igazságszolgáltatásban, polgári bíró voltam. Gyermekeim megszületése után a család mellett döntöttem, és felmondtam a munkaviszonyomat. Azóta egy sikeres nemzetközi kereskedelmi vállalkozást vezetek, amely több szabadidőt ad, és biztosítja egzisztenciális hátterünket. A gyermekeim városunkban jártak óvodába, iskolába. Sándor fiam közgazdász lett, Kata lányom még egyetemista.

A választópolgárok bizalmának köszönhetően 2002 óta vagyok önkormányzati képviselő.  Az elmúlt l7 évben a Humán Bizottságban tevékenykedtem, amelynek 7 éve az elnöke is vagyok.

Régi álmom volt, hogy az almádi gyerekek új, modern óvodába járhassanak, méltó körülmények között nevelődjenek. Büszke vagyok rá, hogy 2019-ben az új óvoda megnyitja kapuit, remélem, hogy az én munkám is hozzátett ehhez a sikerhez. A város több csodálatos épületet visszaszerzett, a felújításuk és megnyitásuk tovább emeli városunk szépségét.

A jó légkörben végzett csapatmunka híve vagyok. A képviselői munkám során szerzett tapasztalataimat és kapcsolataimat a város érdekében szeretném a jövőben is kamatoztatni.

A FIDESZ-KDNP jelöltjeként tisztelettel kérem ehhez az Önök további támogatását!