2023. szeptember 22 – 24.

Pomerium - Múltidéző napok Balatonalmádiban

A kézzel fogható helytörténet - nyitott házak hétvégéje Balatonalmádiban

2023. szeptember 22-23-24-én új eseménnyel szeretnénk felhívni Balatonalmádi épített örökségeire, hagyományaira, múltjára a figyelmet.

Pomerium * Házunk tája, tájunk háza - Múltidéző napok Balatonalmádiban

Az őszi hétvégén megnyitjuk az érdeklődők számára ikonikus helyszíneiket, gyönyörű villaépületeinket, az ismertebb intézményeket, szállás- és vendéglátó helyeinket, melyek nagy része a 19- 20. század fordulóján épült.

A két napos rendezvényen betekinthetünk az épületekbe, kisebb műsorokkal, tematikus, az adott helyre vonatkozó előadásokkal ismertetőt nyújtva és szórakoztatva a közönséget.

Önkéntes, hely- és helytörténeti ismerettel rendelkező csapat szervezi a programot, melyet a Kortárs Építészeti Központ Balaton-Felvidék Tájtéka projektszervezete, valamint az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém projekt támogat.

Az Almádiért Közalapítvány, a Bauxitkutató Természetjáró Egyesület, valamint együttműködő partnereink, Balatonalmádi Város Önkormányzata, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, a Balatonalmádi Városgondnokság és számos helyi civil szervezet, egyesület építi fel ezt az egyedülálló programot.

Kérjük, keresse elérhetőségeiken a szervező csapatot, melynek projektvezetője Kajári Gyula önkormányzati képviselő (tel.: +36 20 222 0122), és Boros László helytörténeti kutató (tel.: +36 20 460 0652).

Almádiért Közalapítvány – Juhászné Vincze Eszter almadiert@gmail.com – tel.: +36 20 970 3479

Bauxitkutató Természetjáró SE – Dankó Friderika fdanko@gmail.com – tel.: +36 20 480 5518

menü