2023. február 04.

TELTHÁZ!!! // Szívárnyék - Pilinszky est Vecsei H. Miklóssal és Szabó Balázzsal

TELTHÁZ! Minden jegy elkelt!

Időpont: 2023. február 4. szombat 19:00
Helyszín: Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár

Szívárnyék

Pilinszky János versei 2023-ban, Magyarországon Vecsei H. Miklóssal és Szabó Balázzsal.

Vecsei H. Miklós. Egy fiatal színész, aki mindig akar valamit és nem elégszik meg a könnyen elérhetővel. Az országos népszerűséget a Pál Utcai Fiúk musical hozta meg számára. Ő volt a főszereplő, Nemecsek Ernő, de a való életben korántsem nemecseki figura. Ifj. Vidnyánszky Attilával közösen vezeti a fiatal színházi alkotók közösségét, a Sztalker csoportot. Egy ideig egy faipari mérnökkel és egy tervezővel díszlet- és bútorműhelyt üzemeltetett. Emellett ő találta ki a "Poket" projektet, vagyis az automatákat, amelyekből könyveket lehet vásárolni. Zsebre rakható értelmes könyveket, amelyeket elő lehet venni egy villamoson a telefonon való "szörfölés" elkerülésére. Igazi értékteremtő, fiatal művész, számos önálló esttel a háta mögött.

Szabó Balázs, magyar énekes, dalszerző, bábszínész és mesemondó. A kétezres években a Suhancos együttes tagja, 2009 óta a Szabó Balázs Bandája alapítója és vezetője. 12 éven keresztül nappal bábszínházazott, este zenélt. Mikor elfáradt, a zene mellett döntött. A színpadi létről így beszélt egy interjúban: „A vers az, amit mondani kell, a dal, amit énekelni kell. Akármennyire vagyok fáradt, vagy akármin vagyok túl, a színpad olyan szentély, ahol kiabálni lehet és sok mindent el lehet mondani. És ha a közönség személyében vannak társak, akkor teljes eufóriában vagyok.”

A két művészt a színpad, az irodalom és Pilinszky János szeretete is összeköti.

Mind a ketten a maguk módján feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat; most itt, ennek az előadásnak a kedvéért összefűzik őket. Hangban és dalban, énekben és gitárban, brácsán.

A Pilinszky-Est alkalmából a Három Majom Kávézó a jegyüket felmutató vendégeknek 10% kedvezménnyel kedveskedik a koncert napján.

Jegyár: 2500 Ft.

Jegyek kaphatók az InterTicket országos hálózatában, valamint a Jegy.hu oldalon.

Személyesen a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban 2023. január 11-től, nyitvatartási időben.

menü