Civil fórum

Február 10-én délután megtartotta 2020 évi első gyűlését a Civil Fórum, melyen szép számmal képviseltették magukat a balatonalmádi civil szervezetek.

Borbély Zoltán rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője is részt vett a fórumon és röviden beszámolt a holnapi vadhajtással kapcsolatban, illetve a közterület foglalásokról, rendezvények bejelentéséről.

Kepli Lajos polgármester kilenc személyes új kisbusz felajánlásáról tett örömteli bejelentést, melyet február végétől a civil szervezetek is használhatnak, illetve a szociálisan rászorulókat is segíthetik vele.

Több civil szervezet kérésére beszéltek a rendezvények összehangolásáról, egy közös táblázat létrehozásáról, melyen a rendezvények szervezői egyeztethetik az időpontokat, így ezzel javulna az információáramlás és elkerülhetőek lennének, hogy a programok ütközzenek egymással.

Trunk Zsuzsa, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár művelődésszervezője bemutatta az intázmény új programsorozatát, a Pannónia Pódium Programokat, mellyel céljuk, hogy  színházi darabokkal, talk showkkal színesítsék a városi programkínálatot.

Töltési Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő kör titkára örömét fejezte ki, hogy a 16 éve üresen álló és gondozatlan Váci iskola végre felújításra kerül. Emlékeztetett, hogy annak idején a városszépítő kör több mint 100 fotót adott át a korábbi jegyzőnek azokról az ingatlanokról, melyek elcsúfítják a várost. Polgármester úr válaszában elmondta, hogy van lehetőség “településképi bírság” kiszabására illetve felszólításra.

Kajári Gyula a P-Art alapítvány rendezvényeiről számolt be: nyáron a Pantheon két szoborral bővül, Vajkai Aurél és Kompolthy Jób szobrával. Újra lesz Berényi művésztelep és a Szoborpark vendégeként augusztus harmadik hetében Horvátországot köszönthetjük.

Az Aranyhíd Polgári Egyesület képviseletében Dukai-Nagy Gergely mesélt az egyesület várható programjairól, így a ma induló Házasság hete programsorozatról is.

A Család és KarrierPont képviseletében pedig Benedek Anna hívta fel a figyelmet az intézmény ingyenes előadásaira, képzéseire.

A civil szervezetek konstruktív megbeszélést tartottak számos egyéb témában, köszönjük a városért végzett munkájukat!

Videós összefoglaló: