Balkom közleménye

covid_gyik_balkom_3

COVID-19 Tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Jelen tájékoztatóban szeretnénk Önöknek választ adni az aktuálisan leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Mindenekelőtt arra kérjük Önöket, a kialakult helyzettel kapcsolatban gondolkozzanak józanul! Megértjük, hogy a tavaszias időjárás és az otthonmaradás kerti munkára sarkallta Önöket, mi sem tudunk pillanatnyilag ennél hasznosabb programot, viszont kérjük, legyenek türelemmel pl. a házhoz menő zöldhulladékgyűjtési szolgáltatás elindulásával kapcsolatban.

Addig is megosztunk Önökkel pár hasznos tippet a kerti zöldhulladék csökkentésére vonatkozóan: 

Gondoljanak bele, hogy hazánkban a járvány terjedése még csak most kezdődik, az elkövetkezendő pár hónapban egyre több mindenről kell lemondanunk, ez az időszak semmilyen téren nem a szolgáltatások fejlesztéséről, bővítéséről fog szólni. Egészen biztos, hogy a járvány terjedésének előrehaladtával a háztartási hulladék begyűjtése is kihívást fog okozni minden szolgáltatónak, az egyéb hulladékok gyűjtésére szállítására már nem marad kapacitása. Jelenleg a heti rendszeres háztartási hulladék gyűjtése mellett a kéthetente történő csomagolási hulladék gyűjtése megoldott. A kerti zöldhulladékok szállítása ideiglenesen szünetel.

Továbbá, kérjük Önöket, kiemelten tartsák szem előtt, hogy globális szinten nézve továbbra is legfontosabb feladatunk a hulladék keletkezésének csökkentése, a hulladékképződés megelőzése. A hulladék jelentős része a háztartásokban keletkezik, a megelőzés érdekében kérjük, kerüljék a pazarlást! A feleslegesen megvásárolt termékekből, élelmiszerekből, hulladék lesz! Lehetőségekhez képest most is keressük az újrahasznosított, újrahasznosítható csomagolásban lévő termékeket. A palackozott PET palackos ásványvizek helyett keressünk alternatív megoldásokat (pl.:szóda). Minél ésszerűbben, környezettudatosabban vásárolunk, annál kevesebb hulladék (pl.: csomagolási hulladék) keletkezik.
A járvány visszaszorításának érdekében hozott intézkedések folyamatosan zajlanak, ezért kérjük Önöket, hogy folyamatosan kövessék nyomon az információkat honlapunkon (www.balkom.hu; www.ebhkft.hu), a tegnapi információ nem biztos, hogy ma is helytálló. Munkatársainkkal az elkövetkezendő időszakban azon dolgozunk, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet és legjobbat hozzuk ki a jelenlegi helyzetből, ehhez kérjük segítő együttműködésüket és szíves türelmüket!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

ÜDÜLŐINGATLAN TULAJDONOS VAGYOK, DE A JÁRVÁNY MIATT MÁR MOST LEKÖLTÖZTEM A
NYARALÓMBA, SZERETNÉM A HULLADÉKSZÁLLÍTÁST IGÉNYBE VENNI!

Kérjük, jelezze igényét Ügyfélszolgálatunk felé írásban az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen keresztül. Szerződését a bejelentés napjától állandóra módosítjuk és a soron következő ürítési napon háztartási hulladékát elszállítjuk. Kérjük, amennyiben október 9. után (a nyaraló időszak lejárta után) nem kívánja igénybe venni a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, ezt mindenképp jelezze időben Ügyfélszolgálatunk felé! Kérjük a nyaralósokat, hogy jelen helyzetben, a legegyszerűbb módját válasszák a hulladékgyűjtésnek, vagyis mindenki, aki megteheti, zárt gyűjtőedényben gyűjtse és adja át hulladékát a közszolgáltató részére.

KONTÉNERT SZERETNÉK RENDELNI, LOMTALANÍTANI SZERETNÉK, ZÖLD ZSÁKOT SZERETNÉK VENNI, HULLADÉKGYŰJTŐ EDÉNYT SZERETNÉK VENNI!

Konténeres hulladékszállítási -, lomtalanítási szolgáltatásunk, a hulladékgyűjtő zsákok személyes forgalmazása és a hulladékgyűjtő edények értékesítése visszavonásig szünetel. Hangsúlyozzuk, hogy elsősorban a háztartási hulladék további zökkenőmentes gyűjtésére és szállítására fókuszálunk.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy az átmeneti időszakban a veszprémi és balatonfüredi hulladékgyűjtő udvarok is a közszolgáltatás alapvető ellátására összpontosítanak, így a lakossági és egyéb nem közszolgáltatást ellátó megkeresések előtt zárva tartanak. Hulladékokkal kapcsolatos átadási szándékukat kérjük, halasszák későbbre! Ne erre az időpontra igazítsák az éves lomtalanítást (a rendelkezésre álló időben szétválogatható a felgyülemlett hulladék pl. bútorok, elektronikai hulladék, stb.) és egy későbbi időpontban leadhatók a hulladékudvarokban, vagy kérhető a szolgáltatótól az éves egyszeri házhoz menő lomtalanítás.

EMBLÉMÁZOTT SZABVÁNY PIROS ÉS/VAGY SÁRGA SZÍNŰ HULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁKOT SZERETNÉK.

A két hulladékgyűjtő edényt helyettesítő zsák postai úton történő megrendelésére van lehetőség, a megrendelt zsákok árán felül, további bruttó 1900 Ft házhozszállítási díj ellenében.
Piros zsák (bruttó 100 Ft/db)
Kik vásárolhatják: díjfizetési kötelezettségének eleget tett üdülőingatlan tulajdonos, ürítésszámnak megfelelően évente maximum 26 db-ot.
Funkciója: 120 literes hulladékgyűjtő edényt helyettesíti, háztartási hulladék kihelyezésére.
Egy ingatlan elé maximum 1 db piros zsák helyezhető ki, többlethulladék esetén sárga zsák vásárlása
szükséges.
Sárga zsák (a szolgáltatási díjjal megegyező + zsák előállítási díja)
Kik vásárolhatják: díjfizetési kötelezettségének eleget tett ügyfelünk.
Funkciója: háztartási többlethulladék kihelyezésére – edény, piros zsák mellé, üdülőingatlan tulajdonosok részére nyaraló időszakon kívül, háztartási hulladék kihelyezésére.
A sárga zsák vásárlása nem mentesít a díjfizetési kötelezettség alól.

KIHELYEZHETEM-E A HULLADÉKOMAT A 2019-BEN VÁSÁROLT HULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁKBAN?

Igen, tekintettel a kialakult helyzetre, a 2019-es szabvány emblémázott háztartási hulladékgyűjtő zsákokat (piros, sárga) az idei évben is begyűjtjük. A piros zsákokat az idei évben április 13-tól gyűjtjük, az ezt megelőző időszakban kérjük, csak sárga zsákot helyezzenek ki elszállíttatás céljából.

Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!

BALKOM
Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft