Aki megteremtette Almádiban a nyugalom szigetét…

Aki megteremtette Almádiban a nyugalom szigetét…

Portré Kövi Szabolcsról

Zsúfolt munkanap végén siettem az interjúra. Fáradt voltam, úton odafelé már az otthoni teendők jártak a fejemben, gyerekek, háztartás, vacsora. A ház egy csendes zsákutca legvégén állt, az alagsor, ahová beléptünk, hűvös volt, hófehér falakkal és harsogóan zöld növényekkel. Szólt a zene, s ahogy beültünk a pihenőszékekbe, úgy éreztem, hogy egy egészen más világba csöppentem, ahol nincs rohanás és nem állnak hegyekben az elvégzendő feladatok. Itt nyugalom és béke honol. Ezt a világot Kövi Szabolcs teremtette meg, itt, Balatonalmádiban.

– Kecskemétről, Egerből, Veszprémből és Tatáról is érkeznek hozzám emberek, így akár turisztikai vonzerőként is tekinthettek rám – meséli Szabolcs mosolyogva, miközben békésen hintázunk a függőszékekben. Kövi Szabolcs furulya-, fuvola-, pánsíp művész és zeneszerző, aki, bár sokakhoz hasonlóan nem Almádiban született, mégis ezt a várost választotta otthonául, immár másodszor is, hiszen egyszer már innen más irányba kanyarodott az élete, de pár éve mégis visszatért hozzánk. Több albuma megjelent már, talán kevés ember van, aki nem ismeri a nevét.

– Az ezoturizmus az idegenforgalom egy létező ága, sokan keresik az ilyen típusú kikapcsolódást. Én fontosnak tartom azt, hogy akár kis létszámú közösségek számára is lehetőséget biztosítsak, ezért készült el a házunk alagsorában ez a koncertterem, melyhez egy apartmant is kialakítottunk, azok számára, akik nemcsak a koncerten szeretnének részt venni, de a Balatont és a várost is szívesen megismernék. Szerencsére egyre többen vannak, akik így gondolkodnak…